St. Abadi

La Femme fair staat voor de kracht van de vrouw. Gezien het dit jaar over de Afghaanse vrouw gaat, dachten we aan niemand anders dan aan Stichting Abadi, toen we een goed doel zochten om aan te doneren.

Stichting Abadi is namelijk opgericht door 6 sterke en gemotiveerde vrouwen, maar wordt hedendaags bestuurd door 4 Afghaanse vrouwen en een Afghaanse man. De krachten en ideeën werden samengebundeld en al snel werd stichting Abadi een officiële stichting.

De stichting is in het leven geroepen om vluchtelingen, asielzoekers en evacués te helpen hun leven op te bouwen in Nederland. De missie van de stichting is om de doelgroep kennis te laten maken met de maatschappij. Ook wil de stichting de wederzijdse integratie op gang brengen en zo de afstand tot de maatschappij en de arbeidsmarkt verkleinen.

De stichting is momenteel voornamelijk actief in Kamp Zeist, waar 380 kinderen en Afghaanse ouders verblijven. In dit kamp organiseren zij tot op heden sportieve en educatieve activiteiten voor jong en oud. Dit is nog maar het begin, want stichting Abadi wil zich in de toekomst landelijk uitbreiden naar meerdere AZC’s om zo veel mogelijk asielzoekers, vluchtelingen en evacués een snelle en effectieve start te laten maken aan hun reis in Nederland.

Naast al hun werk in Nederland biedt Stichting Abadi ook humanitaire hulp aan Afghanistan.
Op dit moment hebben zij een Ramadanproject lopen waarvoor al ruim €6000,- is opgehaald en daarmee gezinnen in Afghanistan voorzien zullen worden van alle benodigdheden voor de maand ramadan.

St. Abadi heeft een vrijwilligersbestand van 90 mensen en groeien dagelijks. Het bestuur vraagt aandacht voor de stichting via sociale media, mond-tot-mond reclame, goed contact met andere stichtingen en overheidsinstanties. Zoals alle stichtingen is hun duurzaamheid en bestaansrecht financieel ook verbonden aan donaties, subsidies en inzamelingen. Daarom heeft La Femme Fair hun uitgekozen als goed doel voor de beurs op 30 april.

Wil jij een leuke dag hebben, cultuur vieren, kennis maken met sterke Afghaanse vrouwelijke ondernemers en teven doneren aan een goed doel? Koop dan nu je tickets en steun Stichting Abadi 

http://www.stichtingabadi.nl